Tarvikkeeni

Tällä sivulla esittelen teille käyttämäni tarvikkeita.

Polar A300 -aktiivisuusranneke + sykevyö

Ostin elämäni ensimmäisen aktiivisuuskellon elokuussa 2017, facebookin kirpputorin kautta löysin Mikkelistä edullisesti vähän käytetyn vaaleanpunaisessa rannekkeessa olevan Polar A300 ja siihen kuuluvan Polar H7 -sykevyön, myös saman sävyisenä.
Kello on todella helppo käyttää, myös näin ensikertalaisena! Se ei paina ranteessa ollenkaan ja rannekkeessa on reilusti säätövaraa. Kello mittaa askeleeni päivän mittaan ja kertoo aktiivisuuteni, yöllä ranteessa ollessaan se mittaa uneni laatua.
Perusnäytössä siitä näkee selkeästi päivämäärän ja ajan, aloitusnäyttöön saa laitettua myös aktiivisuutta näyttävän mittarin. Nuolinäppäimillä saa selattua helposti valikkoa ja punaisella valintanäppäimellä pääsee sisään valikoihin. Toiselta puolelta kelloa löytyy takaisin -painike, jolla pääsee helposti pois valikoista ja ohjelmista.
Treeniohjelman saa aloitettua helposti ja hyvin yksilöllisesti. Punaista nappia painamalla pääsee treenivalikkoon, josta voi valita treenimuodon: esim. juoksu, kävely, pyöräily, voimanosto, uinti ym. Kyllä, kello siis kestää vettä! Tätä puolta en kyllä itse ole testannut. Treenin voi suorittaa pitämällä pelkästään kelloa, jolloin saat mitattua treenin ajan ja treenin aikana tulevat askeleet. Sykevyön lisäämällä näet treenin ajan sykkeesi (keskisyke, maksimisyke ja koko treenin ajan sykekäyrän) ja polttamasi kalorimäärän, joista erotellaan vielä kuntoa kohottava treeniaika ja rasvaa polttava treeniaika.
Kelloa käyttäessä kannattaa todellakin ladata puhelimeen Polar Flow -ohjelma, josta näet tarkasti päivän tekemiset, aktiivisen ajan, unenmäärän ja -laadun ja oikeastaan kaiken muunkin. Sovelluksella saat myös palautetta treeneistäsi ja näet sykekäyrät ja treenit. Näet myös päivä-, viikko- ja kuukausitavoitteesi ja niiden edistymisen. Voit kirjoittaa muistiinpanoja treeneistäsi ym.
Sovellus oli kyllä mielestäni suht monimutkainen aloittaa. Ensin täytyi käydä tietokoneen kanssa kirjautumassa ja vahvistamassa, sitten yhdistää kello koneeseen ja käydä läpi asetukset ym. jonka jälkeen piti avata puhelinsovellus ja sieltä kirjautua ja ja ja.. Mutta kerran kun istui alas ja laittoi hommat kuntoon niin ei ole tarvinnut kuin nauttia käytöstä! Tietokoneohjelman (Polar Flow Sync) kautta saa lisättyä ja poistettua valmiita treeniohjelmia kelloon, jos et esimerkiksi käy uimassa tai harrasta voimanostoa, voit poistaa ne kellon valikosta ja laittaa tilalle enemmän omia harrastuksia vastaavia ohjelmia! Valikko oli todella laaja. Tietokoneohjelma toimii ainoastaan silloin kun kello on liitetty tietokoneeseen.
Kello itsessäänhän on hyvin pieni, vain tuo näyttöosa nappeineen. Kun liität kellon tietokoneeseen tai haluat ladata kellon, se täytyy irroittaa rannekkeesta. Tämä käy helposti, sillä ranneke on hyvin venyvä ja kumimainen. Pienellä venytyksellä saat kello-osan irti ja johdon kiinnitettyä näytön alaosaan. Näinollen kelloon on myös helppo vaihtaa toisenvärinen ranneke. Rannekkeita löytyy ainakin mustaa, valkoista, pinkkiä ja harmaata. Riippuu toki kellon mallista mitä värejä on saatavilla.
Kello ja sykevyö keskustelevat ongelmitta. Ensimmäisellä kerralla laitoin sykevyön ympärilleni ja synkronoin sen kelloni kanssa (Kellosta: Asetukset - Yleisasetukset - Yhdistä ja synkronoi), sen jälkeen kun olen vaan laittanut sykevyön paikoilleen, ei ole tarvinnut mitään painaa, kun kello tunnistaa sen automaattisesti. Eli käytännössä vyö kiinni, kellosta valitsen halutun treeniohjelman ja menoksi! Kello näyttää koko treeniohjelman ajan sykkeeni ja juoksevan treeniajan.
Miinuspuoliakin kellossa on: ei GPSää. Eli kello ei osaa mitata kuljettua matkaa, joten lenkin pituudesta ei ole tämän kanssa tietoa. Toki puhelinsovelluksella näkee askelten perusteella mitatun matkan, mutta ei esimerkiksi juoksulenkillä vauhtia ym.

YHTEENVETO:
Ensikertalaiselle kannattava hankinta. Jos et ole niin aktiiviliikkuja niin menee pidemmänkin aikaa! Painonpudottajalle hyvä. Kuitenkin jää vähän vajaaksi enemmän liikkuvalle, juuri tuon GPSn puuttumisen vuoksi. Ja luonnossa liikkujalle olisi parempi tuo GPS. Itselle jää vähän alakynteen ja hankintalistalla kyllä tulee olemaan vähän laajempi versio. Sanotaan nyt että omiin tarpeisiin arvosanaltaan sellanen 7 sykevyön kanssa. Ilman sykevyötä olisi aika mitätön. Tuo kuitenkin hirveästi lisää intoa ja infoa treeneihin! Jokatapauksessa suosittelen, jos et vielä omista aktiivisuusranneketta.

Salomon Speedross 3 maastojuoksukengät

Todella hyvät ja pitävät Salomonin maastojuoksulenkkarit! Kevyet ja (ainakin omaan jalkaani) istuvat ja oikean kokoiset kengät. Pikanauhat, jotka saa piilotettua kengän kielessä olevaan piilotaskuun, ettei ylimääräiset nauhat pyöri missään.

Ainoa miinuspuoli on, etteivät pidä vettä! Jo kosteassa metsässä tai heinokossa juoksu/lenkkeily saa sukat kastumaan. Kuiviin keleihin hyvät. Hyvä pito esim. liukkaalla kalliolla. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Härkävuori - upea näköalapaikka

Kirjoittelin tuossa facebookiin Puumalan omalle puskaradio sivustolle tuosta Kummakivestä  ja sinne puuttuvista opasteista. Siellä eräs tyt...